Tillbaka till butiken

Allt om Linne

Vad är det som gör linne så speciellt? Hur ska jag ta hand om mina linneprodukter? 


WHY?

Varför ska jag välja Linne framför andra material?

 Hållbarhet och kvalitet: 

Linneprodukter har en väldigt lång livslängd som gör att produkterna håller i generationer om du tar hand om dem på ett korrekt sätt. Lin är ett uråldrigt material som använts i generationer och har med tanke på dess slitstarka kvalitet och tidlösa design, blivit en favorit hos miljömedvetna konsumenter. 

 Snäll produktion: 

Alla våra textilier i linne importerar vi själva från vår fabrik i Litauen, Linen Tales. Här tillverkar Boris och hans personal alla produkterna för hand och med otrolig stolthet & kärlek. Ett litet familjeföretag där alla känner alla och är måna om varandra. Det är otroligt viktigt för oss. 

 Miljövänligt Material

Det största och viktigaste argumentet för att välja lin före bomull är klimatpåverkan. Linneprodukterna har en betydligt mer miljövänlig tillverkningsprocess hela vägen från blomma till produkt. Främst vad gäller bevattning, det krävs inte i närheten lika mycket vatten vid odlingen av linblomman. Dessutom så odlas linne i kallare klimat på marker där inte odling av mat kan ske. 


Skötselråd

Tvätta

Linneprodukter tvättas normalt i 40°C, men vid envisa fläckar funkar även 60°C. Linne absorberar mycket vatten under tvätt och hållbarheten kan påverkas negativt om det tvättas i överfulla maskiner. Använd gärna ett miljövänligt neutralt eller milt tvättmedel som inte innehåller blekmedel. Sköljmedel ska undvikas, spraya med linnevatten om du vill åt en ren & fräsch doft. 

Torka 

Efter tvätt så rekommenderar vi alltid dig att släta ut dina linneprodukter och dra lite i hörnorna för att motverka att dem skruvar sig. Därefter är egentligen det enda rätta att låta sängkläderna lufttorka. Man kan givetvis även torka i tumlare, men kör då dessa på låg värme. Dock så medför detta att man torkar och förstör fibrerna i tyget och att tyget blir betydligt skrynkligare. Vill du ha fler tips?

Eller vill du bara snacka linne? Kontakta oss!