• Frakt 59:- Fri frakt över 499:-
Snabb leverans & Säkra betalningar

Sovguiden

Välj rätt täcke & kudde

Rätt kudde & täcke har otroligt stor påverkan på vår natts söm, mer än du tror. Denna guide är till för att hjälpa dig att hitta rätt. Tveka inte att kontakta vår kundservice som är experter på området! 


1, Hitta rätt täcke

Det är 3 saker som påverkar värmen när du sover: 

  • Din egen kroppstemperatur
  • Täckets tjocklek
  • Temperaturen i sovrummet

En del trivs bra att sova när det är varmt, medan vissa vill ha det kallt. I vårt sortiment jobbar vi med kalla, medel och varma täcken, så att du kan välja ett som passar just dina behov. Dock är det också viktigt att tänka på att årstiden är en avgörande faktor för temperaturen i sovrummet. Därför kan det vara bra att ha ett varmare täcke på vintern, och ett svalare på sommaren. 


2, Hitta rätt kudde

  • Brukar du sova på rygg, eller rör du dig mycket i sömnen? Då passar en mellanhög kudde dig. Mellanhöga kuddar balanserar huvudet så et varken hamnar för högt eller för låg i relation till ryggraden. 
  • Sover du på magen? Då är det viktigt att huvudet inte kommer för långt upp i relation till ryggraden. Då hade vi rekommenderat en låg & mjuk kudde som låter huvudet att ligga i en relativt rak linje parallellt med ryggraden. 
  • Sover du på sidan? Då rekommenderar vi dig en högre och lite mer stabil kudde. Detta för att få en relativt rak linje mellan ryggrad och nacke. 

Våra varumärken:

Alla våra produkter inom bäddtextil är noga utvalda från stora och säkra aktörer. Alla produkter är certifierade för din & miljöns skull. Se specificerat på varje artikel, vilken certifiering just den har. 

Kontakta gärna våra sovexperter på: [email protected]


Höie

Fiberkuddar & täcken från välkända Höie. Alla produkter tillverkas i Norge.

Gripsholm

Gripsholm är ett klassiskt varumärke med täcke / kudde, sängkläder och hemtextil.

Scandbed

Härliga täcken & kuddar i syntet. Produkterna är helt fria från dun & är tillverkade i EU.